Komínová vložka - společná součást domu?

Dobrý den, měl bych dotaz zda komínové vložky pro připojení plynových topidel na komínové těleso (vždy pouze pro jeden byt) jsou součástí společných prostor ve společenství vlastníků jednotek, tak jak je tomu u vlastních komínů jmenovaných jako součást společných prostor v zák. 72/94 Sb. Jsme vlastníky bytových jednotek, kde část uživá byty s elektrickým ohříváním (nepotřebuje tedy vložku) a část ohřívá plynem. V tomto případě by vlastně uživatelé s elektr. ohříváním dotovali uživatele připojené na plyn a komín. vložku. Děkuji.

V tomto případě je důležité, za komín patří opravdu do společných součástí domu. Jsou totiž domy, které mají jeden (či dva) společné komíny, které jsou společnou součástí. Ale existují i domy, ve kterých má každý byt svůj vlastní komín, který pak není společnou součástí. Pakliže jde o první případ, pak komínové vložky jsou součástí společných prostor, ve druhém případě je tomu naopak.

Dohodou vlastníků jednotek lze upravit správu společných prostor v domě tak, aby Ti, co komínové vložky využívají, nedotovali ty, kteří je nepotřebují.


Název rubriky - Občanské pr. - dotazy
Informace nemusí být aktuální protože byla publikována 16.10.2002 a legislativa od této doby mohla dostát změny
Poslední změna článku proběhla 16.10.2002.
Příspěvek k publikaci připravil(a) Petr Bezouška

 

...

Odkaz na seznam soudů:
www.justice.cz

Třídění dle typu
Další rubriky